LifeGeek Magazin

LifeGeek Magazin

Moduláris Kontakt

2017. november 23. - Porcza Bíborka

wp_20171013_15_32_23_rich.jpg

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Modell Divatiskolájának hallgatóinak nem mindennapi kollekcióját bemutatta be a Goldenberg Textilipari Gyűjtemény.

Ha kíváncsi vagy miket tanulnak a Modell Divatiskolájában, akkor a Moduláris kontakt kiállítás mindent megmutat kreativitásról és betekintést enged a szakma rejtelmeibe. Egy igazán kötetlen és jó hangulatú kollekció bemutatatón jártunk, ahol az anyag és a forma szerves egységet alkot.

wp_20171013_15_36_29_rich.jpg

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Modell Divatiskolájának diákjai tervezéseit láthattuk a maguk elemekre épülő érdekes felépítésében. Nem csupán egyszerű textúrákat ismertünk meg, hanem felületjátékot is, mely mozgást idéz elő a viselőjén.

wp_20171013_15_33_01_rich.jpg

Maga a kiállítás egybe volt kötve egy divatbemutatóval is, melynek helyszíne a Lajos utcában lévő Goldenberg Textilipari Gyűjtemányben volt. Itt őrizték Magyarrszág textil és egyéb ruházati szellemi értékeit, ma a Goldenberg gyár relikviáit valamint a kékfestékkel működő technológiát nézheti meg a közönség.

nevtelen-2.jpg

A művészeti képzésben résztvevő diákok munkái felölelték a teljes textil és divat területét. Nem csak a ruhák voltak megtervezve, de maguk a modellek is, a szerkesztések és vázlatok, mely mind a kiállítás tagadhatatlan fantáziadús elemeit képezték. A Modell Divatiskola Magyarország legnagyobb ruhaipari intézménye, így hát nem csoda, hogy a megálmodott  kollekció egytől egyik remekműveket mutattak be.
 https://design.hu/magazin/art-design-muzeum/iparmuveszet-design/modularis-kontakt

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lifegeek.blog.hu/api/trackback/id/tr6313355123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása