LifeGeek Magazin

LifeGeek Magazin

Végtelen Kövek a Háborúban - Infinity War

2017. december 11. - Adrienn Danics

thanos_infinity.jpg

Thanos sokszor feltűnt már a mozivásznon válogatott Marvel filmekben, mégis meglepően keveset tudunk róla és a számára fetételezhetően oly kedves Végtelen Kövekről is. Meglepetést ugyan nem, de nagy felzúdulást okozott az interneten a tény, hogy bizony a Végtelen Háborúban Thanos elindul Végtelen Köveket vadászni és még rózsaszínebbnél is rózsaszínebb az ábrázata.

Hasonló meglepetéseket orvosolandóan fordítsunk most egy kis időt a Végtelen Kövek (Infinity Stones) történetének áttekintésére a Marvel wikia hathatós segítségével. 

1. Rövid őstörténeti összefoglaló

... melyben hőseink megtudják honnan is származnak a Végtelen Kövek.

Elsősorban érdemes tudni, hogy képregény inkarnációjukban ezeket a mérhetetlen erejű kőszilánkokat Lélek drágaköveknek/gyémántoknak hívták, aztán a félreértések elkerülése végett végtelenítették őket. Az univerzum keletkezésével egyidőben születtek, amikoris a képregények szerint az egyetlen élő lélek annyira magányos lett, hogy hat darabra hasította saját magát, hogy legyen társasága. Ugyan a Marvel moziuniverzumában a Kövek létrejöttét a Kozmikus Entitásoknak tulajdonította a Gyűjtő (The Collector) (ezek: Halál, Öröklét, Végtelenség és Entrópia), nem rossz bitrokában lenni az alternatív tényeknek. 

2. Modern történelem

... melyben felidézzük a közelmúlt történéseit címszavakban.

infinity_stones.jpgA filmeknek szinte az első pillanattól kezve szerves részét képezik a Kövek, hiszen Amerika Kapitány társaságában találkozunk már az elsővel, ami Tesseract néven híresült el. Avagy a térkő... űrkő? Tér -szünet- Kő. Azóta természetesen fény derült a Valóság Kövének  (Reality Stone) helyére a is a Thor: The Dark World című hősi eposzban. Illetve a Hatalom Kövének (Power Stone) kalandos útját is végigkövethettük egészen a Nova Corps-ig a Galaxis Őrzői filmes debütálása révén. Továbbiakban két kő maradt még hátra, melyek közül egyik az Elme Köve (Mind Stone), mellyel mind a Bosszúállókban, mind az Ultron korában is találákozhattunk. Doctor Strange kezében pedig az Idő Kövével (Time Stone) egy keletebbre fekvő vidéken. De ez sajnos még mindig csak öt és ezek közül sem lehetünk biztosak abban, hogy mind ott van, ahol legutóbb láttuk őket. 

Az Idő Köve, azaz Agamotto Szeme (Eye of Agamotto) van talán az egyik legbiztosabb helyen Kamar-Taj-ban, ahol csak mágusok kaparinthatják meg, illetve csak mágusok tudják hogy ott is van. A másik könnyedén nyomonkövethető kő az Elme Köve,  lánykori nevén Loki jogara (Loki's Sceptre), ami ott ragyog Vízió homlokán és sokan észrevennék, ha eltűnne. A Tesseract pedig Thor által került vissza Asgard kincseskamrájába a 2012-es Bosszúállók végén, miután Loki legyőzésével elzárták. Majd aki esetleg látta a legutóbbi novemberi blockbustert az tudhatja, hogy a Thor: Ragnarök ködös utalást tett rá, hogy esetleg kikerült a kamrából. Ám ezt spoilert nélkül is elmondhatjuk már a Végtelen Háború eddig elhíresült jelenetei után.

3. A mindenség teóriái

... avagy spekuláció a ködös pontok még ködösebbé változatásának céljából.

Ezek azok a Kövek, amiknek hollétét relatív biztonsággal tudjuk. Sajnos azonban a Galaxis nagyon rátermett Őrzői az első filmjük vége óta nem néztek rá a Hatalom Kövére, amit egy Gömbként (Orb) ismertünk meg. Így azzal bármi történhetett az utóbbi három évben. Ugyanez a probléma áll fenn az Aether-rel, ami a Valóság Kövének másik elnevezése. Ugyanis amióta 2013-ban Sif és Volstagg átadta a Gyűjtőnek nem tudjuk mi történt vele, különösen mivel azóta a gyűjtemény már felrobbant egyszer, mint a mellékelt kép mutatja. Emellett azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a harcosok Asgardból való elindulását követően már Loki volt a trónon. Úgyhogy még az is lehetséges, hogy sosem került a Gyűjtőhöz a Kő. Nem úgy ismerjük Lokit, mint aki egy ilyen hatalommal bíró kincset kiadna a kezéből. 

Ezzel elérheztünk az egyetlen hiányzó Végtelen Kőhöz, a Lélekhez (Soul Stone). Sok teória keringett az interneten a Lélek Kövének potenciális hollétéről, de eddig senki nem tudta tényekkel alátámasztani a gyanúit. Ezen ez a cikk sem fog sokat változtatni. Lehetséges, hogy a Fekete Párduc 2018 februárjára ígért filmjében találkozunk majd vele először, ahogy az is, hogy esetleg végig Heimdall birtokában volt mert hát a szeme színe nagyon Lélek-Köves.

collector-survives-explosion_1.jpg

A legvalószínűbbnek azonban sok ezen rágódó ember mégis azt tartja, hogy Thanos birtokában volt mindvégig a Lélek Kő. Miért is? Nos, amikor a Bosszúállókban nagy lila tábornokként elküldi Lokit a Földre leigázni az emberiséget, s az Elme Kővétől is búcsút vesz. Miért tenné ezt, ha az az egyetlen Kő a birtokában? Nagyon nagy kockázatot vállal azzal, hogy kölcsönadja bárkinek, akár együtt dolgoznak, akár nem. Azonban ha két Köve van alapvetően akkor csak az egyiket bízza Loki gondjaira és máris sokkal érthetőbb a helyzet. Lehet, hogy a "mindent vagy semmit" drámaian hangzik, de az "egyet vagy hármat" üzletileg megalapozottabb gondolkodásmód.

 

4. A maradék

... azaz a dolog, amiről mindenki keveset beszél és mi sem teszünk másként.

Az egyetlen része a feltételezhetően univerzumpusztító Végtelen Kő hidrogénbombának a "kesztyű". Angolul "gauntlet" néven ismeretes, ami páncélkesztyűt és vesszőfutást is jelent. Az első pillantást szintén a 2011-es Thor filmben vethettünk rá egy töredék másodpercre, de hamar kiderült, hogy nem minden az, aminek látszik. Ugyanis Thanos kezé újralátható volt az Ultron kora stáblista utáni jelenetében. Hogy lehet egy limitált kiadású kesztyű két helyen? Hela adta meg erre a magyarázatot a Thor: Ragnarök egyik jelenetében, amikor több kincstári ereklyére is azt mondja hamisítvány. Ezek között volt a Végtelen Kesztyű is. 

Így áll most a Marvel moziuniverzum a Végtelen Kövek terén. Vajon az egyetlen hiányzó Kő Thanos kezében van vagy nem? Vajon megszerezte már az Aether-t vagy a Hatalom Kövét? Személy szerint alig várom, hogy megtudjam. 

Képek forrása: Google

A bejegyzés trackback címe:

https://lifegeek.blog.hu/api/trackback/id/tr5513467887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása