LifeGeek Magazin

LifeGeek Magazin

Mobil App Geekmódra – Keressünk az eltűnt japán lányt

2017. november 26. - Gál Ágnes

mobile-apps-pile-ss-1920-e1487237869471.jpg

Felfrissült Nexus készülékemmel szórakozgattam egy unalmas délután, majd gondoltam, ideje elveszni kicsit a Play Store örvénylő forgatagában. Nos, egész érdekes kincsekre leltem, így úgy döntöttem billentyűzetet is ragadok és megosztom másokkal a tapasztaltakat.

Ez a blogsorozat azon applikációknak fog hódolni, melyek a nagyközönség szemében kultra lehetnének ítélve, vagy éppen egy velős kritika mellett elszégyellhetnék magukat. Következzék a “S.I.M.”.

Első körben bemutatom Sara nevű főhősnőnket. Sara egy átlagos egyetemista lány, a szakdolgozatán dolgozik, mostanság szakítottak a barátjával, és imádja a macskákat. Végül hozzáfűzném, hogy egy japán app-ról van szó, és szinte magától értetődő az őrült csavar a sztoriban. Valóban egy fantasztikus koncepcióval rendelkezik az app, azaz teljes nevén: Sara is Missing.

mobil app 1

A horrorjáték ugyanis arról szól, hogy belépsz és egyből átalakul a telefonod, mintha valakivel gyorsan kicserélted volna készülékedet. Ez a rendkívüli szimulációs forma pedig azt az érzetet kelti, hogy valóban megtaláltad az utcán egy ismeretlen telefonját, akit lehet, hogy elraboltak vagy megöltek, de bármi is történt a te kezedbe került a sorsa. Válj hőssé, mentsd meg a lányt! Az app sajátossága továbbiakban, hogy egy-egy információmorzsát adnak segítségül támpontként, mint például, hogy mi a következő lépés, de igazából a játékos maga nyomozza ki a telefonon levő üzenetekből, e-mailekből és egyebekből, hogy valójában mi is történhetett az eltűnt diáklánnyal.

No, de nézzük, hogy valóban működőképes-e a koncepció a játékban élvezeti faktoron?

Tulajdonképpen igen. Élvezetes végigfutni a történeten és az eseményeken. Döntéseidnek súlya is van, melyeket több lehetőség közül választasz ki – mint egy válaszüzenet megfogalmazása -, ám valami spiritusz mégiscsak hiányzott számomra. A felmerülő opciók, hogy mit tehetsz, egészen hasonló volumenűek és kábé másfél óra alatt végig lehet pötyögni a játékon. Mindenesetre, aki szereti a különleges hangulatú, horrorisztikusan izgalmas játékokat, semmiképpen se hagyja ki, ettől függetlenül aki pedig nem annak is ajánlott a megvalósítása végett egy kipróbálásra! Vicces ugyanis, hogy még a zenelejátszót sem hagyták ki a gyanúsan iOS-rendszert idéző telefonról.

Zárójelesen az egyik utóbbi tényezőről megjegyezném némi érdekességként, hogy annak ellenére, hogy Apple-re hajaz, az átalakult telefont eredetileg egyébként Android-ra és Windows-ra fejlesztették ki. A Monsoon Lab dobta piacra a Kaigan Games által fejlesztett app-ot 2016 őszén. De iOS-en csak később, decemberben került forgalomba az amúgy ingyenes alkalmazás. A Halloween Jam 2016 alkalmából jelent meg Sara története, mely október elejétől végéig zajlik, és a fejlesztők célja, hogy szélesebb körben megismertessék a horror-rajongókat a vadiúj témabeli játékokkal. A tavalyi év középpontjában maga a félelem kulcsszó állt.

Nekem igencsak felkeltette az érdeklődésemet a többi platformon levő fejlesztés is, habár sajnos elsődlegesen Windows alapon futnak a programok, de található köztük MacOS, illetve Linux rendszeren funkcionáló is, ám két darab Androidos van csak.

A négy-öt éves Kaigan Games cég fejlesztői célja azonban az, hogy azok számára nyújtsanak szórakoztatást és borzongást, akik “belefáradtak az ugyanolyan applikációk világába és valami olyat keresnek, amitől eldobják az agyukat!”Szóval ne habozz kipróbálni, ha egy szokatlan és szórakoztató kalandot keresel egy-két órára metróútjaidon hazafelé. Hozzáteszem, elméletben várható majd frissített update hozzá a jövőben, mely remélhetőleg némiképp felpörgeti a játékot, aminek egyelőre a játékos válaszaitól függően két befejezése van.

Pro:
  • A szimulációs játékok mindig izgalmas élményt jelentenek, hiszen te magad is be vagy vonva a világba.
  • Különböző döntések különböző irányba terelik a történetet.
  • Kerüli a reklámokat.
  • Horrorjáték a telefonra. Kell ennél több indok egyébként is?
Contra:
  • Ha nem vagy jó angol nyelvből, akkor felesleges végigvinni, maximum belenézési szinten lehet érdekes a felülete.
  • A megoldásokat súlytalannak éreztem, ellenben ki kell várni, hátha lesz frissítése.
  • A “rejtélyek” faékszerűek esetenként. (Például: keress egy ijesztő pasast a galériában. Lássuk be, ez azért annyira nem bonyolult.)

Az app megtalálható és ingyenesen letölthető a következő Google Store felületen.

Képek forrása: Google Play, MarketingLand.com

Eredeti megjelenés: Frappa Magazin (2017-02-19)

A bejegyzés trackback címe:

https://lifegeek.blog.hu/api/trackback/id/tr213386389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása